مالک فروشگاه هستید، یک شرکت کوچک یا بزرگ درزمینهٔ خدماتی یا غیره دارید، فریلنسر هستید و غیره. اینها نمونه از شغلهایی هستند که هرکدام از افراد نیاز دارند در آن، کسبوکار خود را گسترش دهند تا بتوانند فروش بیشتری داشته باشند. روشهای زیادی امروزه برای گسترش در کسبوکار وجود دارد که البته هرکدام به نوع آن، تفاوتهایی دارد ولی بهترین روش که بیشترین بازخورد را هم برای مالکان کسبوکار دارد، استفاده از دنیای مجازی است.
اگر به شما چند سال پیش میگفتند که در اینترنت تبلیغ کنید، ترجیح میدادید تا هزینهای را که برای تبلیغات در اینترنت میخواهید صرف کنید، آن را در روشهای دیگری سرمایهگذاری کنید. ولی امروزه، اینترنت یکی از اجزای جداناپذیر در زندگی مردم شده است بهطوریکه شما در هر جا سطح شهر مانند مترو، اتوبوس، خیابان و غیره میتوانید افراد سرگرم استفاده اینترنت گوشی ببینید.
هدف ما تا اینجا این بود که بگوییم، دیگر مانند قدیم نمیتوان از روشهای سنتی برای گسترش کسبوکار استفاده کرد و حتماً باید خود را در این روشها نیز بهروز کرد. تبلیغات اینترنتی هم مانند گذشته نیست و تکنیکها و روشهای جدیدی نیز به وجود آمده است. یکی از روشهایی تبلیغات اینترنتی، استفاده از اپلیکیشن موبایل در کنار طراحی سایت است. هدف ما در این مقاله بیشتر افرادی است که همیشه میپرسند، اپلیکیشن چه سودی برای کسبوکار ما دارد. ما سعی میکنیم تا حدی بتوانیم پاسخ سؤال این افراد را بدهیم.
چرا استفاده اپلیکیشن موبایل
اپلیکیشن موبایل را میتوان یک پلتفرمی برای گسترش کسبوکار معرفی کرد. امروزه شما در هرجی سطح مانند خیابان، مهمانیهای خانوادگی و غیره، هرکسی را میتوانید ببینید که سرگرم فعالیت با گوشی خود و استفاده از نرمافزارهای آن است. هدف اپلیکیشن این بوده است تا دیگر کاربران مجبور نباشند که برای انجام خدمات خود به سایتهای اینترنتی و غیره مراجعه کنند و بهراحتی با استفاده از نرمافزاری که درگوشی نصبکردهاند، فعالیتهای خود را انجام دهند. برای مثال اپلیکیشن بانکها، شما قبلاً لازم بود که برای انجام خدمات بانکی خود به شعبه یا سایت مراجعه کنید اما امروزه بهراحتی میتوانید، تمامی فعالیت و خدمات را انجام دهید. اپلیکیشن های دیگری هم امروزه به وجود آمدهاند که پایه فعالیت آنها فقط درگوشی است مانند بازار، اسنپ و غیره که توانستهاند رشد خوبی را به دست بیاورند.
پس امروزه، هرکسی که در حوزه کسبوکار فعالیت میکند، بهراحتی دریافته است که بهغیراز داشتن سایت و تبلیغات آن، نیاز به یک اپلیکیشن برای گسترش فعالیت خود دارد. درواقع با درست کردن یک اپلیکیشن، انگار کسبوکار شما، ۲۴ ساعته همیشه در خدمت مشتریانتان است.
بر اساس تحقیقاتی که توسط گروه تحقیقاتی ABI انجامگرفته است، نشان داده شد که اپلیکیشن ها میتوانند تا سال ۲۰۲۱، ۴۳۰ میلیارد دلار درآمد برای کسبوکارها ایجاد کنند. نکته جالب دیگر اینکه حدود ۶۹ درصد کسبوکار از دو یا سه اپلیکیشن متفاوت برای کسبوکار خود استفاده میکنند و ۲۷ درصد کسبوکارها، بیش از ۶ اپلیکیشن استفاده میکنند که هرکدام دارای بخشها و خدمات متفاوتی است. حدود ۶۶ درصد کسبوکارها هم نیز دریافتهاند که نیاز دارند، سرمایهگذاری بیشتری را در طراحی اپلیکیشن خود انجام دهند.
مزایای داشتن اپلیکیشن برای کسبوکار
۱. افزایش سودآوری کسبوکار
همانطور که گفتیم، امروزه هرکسی را میتوانید در خیابان و مکانهای مختلف، سرگرم فعالیت درگوشی خود ببینید، پس چرا از این فضا استفاده نکنید. بیشتر افراد به دلیل مشغله کاری که دارند، کمتر وقت و حوصله صرف وقت در اینترنت دارند یا اینکه بهصورت حضوری به فروشگاه و شرکتها برای انجام خدمات خود بروند. پس چهبهتر که شما بهعنوان یک مالک کسبوکار، یک اپلیکیشن نیز داشته باشید تا بتوانید نیازهای مشتریان خود را سریعتر رفع کنید.
درواقع با داشتن اپلیکیشن، شما میتوانید به فروش بیشتر محصولات خود فکر کنید و همیشه در جیب کاربران خود هستید و ازاینرو باعث افزایش سودآوری کسبوکار خود شوید.
۲. دریافت اطلاعات بیشتری از کاربران
با توجه به رشد استفاده از اپلیکیشن موبایل توسط کاربران، هر کاربری نیاز است تا برای انجام تراکنشهای خود، اطلاعات خود را وارد نماید. ازآنجاییکه میزان استفاده از این اپلیکشن ها زیاد شده است، پس شما بهراحتی و سریعتر میتوانید به اطلاعات کاربران دسترسی پیدا کنید و بر اساس همین اطلاعات استراتژیهای بهتری و بیشتری برای رشد کسبوکار خود ایجاد کنید.
۳. داشتن تجربه کاربری بهتر
البته این مسئله به این بستگی دارد که طراح اپلیکیشن شرکت شما، چقدر به مسئله تجربه کاربری آشنایی دارد، ولی در حالت کلی، ازآنجاکه شما لازم است تا فقط منوهای اصلی را در اپلیکیشن قرار دهید، پس کاربران خیلی سریعتر از سایت میتوانند به موارد موردنیاز خود دسترسی پیدا کنند و ازاینرو سرعت خریدشان افزایش پیدا میکند.
۴. میزان بازگشت سرمایه سریعتر است
هزینه طراحی یک اپلیکیشن ممکن است بالا باشد ولی ازآنجاکه امروزه درگیری کاربران با اپلیکیشن بالا است، پس میزان فروش آن نیز بیشتر شده است که این مسئله باعث شده است تا میزان بازگشت سرمایه خیلی سریعتر از سایت اتفاق بیفتاد.
برای مثال سایتی مانند دیجی کالا، حدود ده سال طول کشید تا توانست به این جایگاه برسد ولی اپلیکیشنی مانند استپ خیلی سریعتر از همه، توانست بین افراد محبوبیت به دست بیاورد.
۵. میزان خطرات آن کمتر است
سایتها و اپلیکیشن ها همیشه موردحمله افراد مختلف قرار میگیرند، اما میزان کنترل حمله به اپلیکیشن ها خیلی راحتتر از سایت است و بهراحتی میتوان با استفاده از چند برنامه و غیره، امنیت اپلیکیشن ها را نیز تضمین کرد.
۶. داشتن کاربران ۲۴ ساعته
همه خدماتی که در اپلیکیشن ها ارائه میشوند، فقط برای فروش نیست بلکه خدماتی است. یک مثال خیلی بارز، استپ است. شما با اپلیکیشن استپ بهراحتی میتوانید در ۲۴ ساعت روز، درخواست ماشین کنید و همان موقع خدمات خود را تحویل بگیرید. ولی اکثر سایتها که فروشگاهی هم هستند و خدمات ۲۴ ساعته دارند، سفارش شمارا دریافت میکنند ولی شروع خدمات آنها از ۹ صبح است.
۷. یک ابزار برند سازی
با توجه به گسترش استفاده از گوشیهای هوشمند و درنتیجه استفاده از اپلیکیشن ها، ازاینرو، خود میتواند یک ابزار برند سازی باشد. سرعت انتشار تبلیغات دهانبهدهان اپلیکیشن ها بهمراتب خیلی بیشتر از بقیه روشهای تبلیغاتی و ازاینرو، هزینههای تبلیغاتی کمتری دارد. بیشتر سایتهای معروف، بههیچوجه تبلیغی برای اپلیکیشن خود نمیکنند، فقط آن را در سایت خود معرفی میکنند.